فیلتر






تجهیزات آتلیه و نورپردازی

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

تجهیزات نورپردازی

تجهیزات نورپردازی مهم‌ترین عنصر عکاسی است که عکس‌های ما تحت تاثیر آن حالات و کیفیت‌های متفاوتی می‌گیرند. شاید غیر از ژانرهایی مثل عکاسی جنگی و ورزشی، در دیگر ژانرهای عکاسی بدون نورپردازی تخصصی و حرفه‌ای نمی‌توان عکس‌های زیبایی به وجود آورد. در نتیجه تخصص و مهارت در نورپردازی نیز عاملی است بسیار تاثیرگذار زیرا در صورت عدم شناخت نور خیلی ممکن است تنها با اندکی جابجایی منبع نور، عکسی را که می‌توانست به یک عکس ماندگار تبدیل شود خراب کنیم. اگر شما می خواهید کار عکاسی و فیلمبرداری به صورت حرفه ای انجام دهید استفاده از تجهیزات نورپردازی جز ملزومات کار شما می باشد.

کاربرد تجهیزات نور پردازی 

بر هر عکاس حرفه‌ای واجب است که تجهیزات نورپردازی کاملی داشته باشد. تجهیزات نورپردازی شامل طیف متنوع و گوناگونی از وسایل و ابزارآلات کنترل نور است که هر کدام از آن‌ها برای هدف خاصی مورد استفاده عکاس قرار می‌گیرند. در اینجا ما به معرفی جداگانه هر کدام از تجهیزات نورپردازی که امروزه بیشترین کاربرد را در میان عکاسان حرفه‌ای دارند خواهیم پرداخت تا بتوانید با کسب شناخت و آگاهی نسبت به آنچه که مد نظر دارید به خرید تجهیزات نورپردازی مناسب برای خودتان اقدام کنید. البته لازم به ذکر است در حال حاضر خرید فلاش استودیویی، تجهیزات کاملی را در اختیار شما قرار می‌دهد. البته قیمت ست فلاش استودیویی کمی گران است و ممکن است بخواهید به خرید تجهیزات به صورت تکی اقدام کنید.

انواع تجهیزات نور پردازی

۱) سافت باکس یا نور ثابت (soft box)

شاید بتوان گفت خرید سافت باکس ها بسیار بیشتر از دیگر تجهیزات نورپردازی رواج دارد و آن هم به خاطر قابلیت‌های بسیار زیادی است که این وسیله نورپردازی در اختیار عکاسان قرار می‌دهد. یک سافت باکس تشکیل شده از یک باکس کنترل نور، دو دیفیوزر پارچه‌ای و یک کنترل کننده نور پارچه‌ای مشبک. البته این وسیله آخر چندان استفاده نمی‌شود. بیرون باکس کنترل نور از پارچه برزنتی ساخته شده اما درون آن از جنسی است که تمام نور را بازتاب می‌دهد، البته لایه داخلی در دو رنگ نقره‌ای و طلایی موجود است که لایه طلایی رنگ مقداری از نور را جذب می‌کند و بازتاب صد در صدی ندارد.

سافت باکس ها در ابعاد گوناگون موجودند که استفاده اندازه متوسط آن‌ها در بین عکاسان رواج بیشتری دارد. کار سافت باکس همانطور که از اسمش پیداست نرم کردن نوری است که به سوژه می‌تابانیم. البته وظیفه پخش نور را هم بر عهده دارد. سافت باکس ها بویژه برای عکاسی پرتره و مدلینگ بیشترین کاربرد را دارند و در تمام عکس‌های پرتره و مدلینگ حرفه‌ای که می‌بینید حداقل از یک سافت باکس استفاده شده است. این نورها هم به عنوان نور اصلی و هم به عنوان نور پر کننده و مکمل قابل استفاده هستند. شما تنها با استفاده از یک سافت باکس می‌توانید پرتره‌های تک‌نور بسیار زیبایی ثبت کنید.

انواع سافت باکس

سافت باکس ها در سه نوع مستطیلی، مربعی و هشت ضلعی (اُکتا باکس) موجود هستند. در سال‌های اخیر استفاده از اکتاباکس به عنوان نور اصلی رواج بیشتری در بین عکاسان حرفه‌ای داشته است.

۲) مونو لایت (mono light)

 مونولایت‌ها منبع نور خام ما هستند که هنگامی که ست فلاش استودیویی می‌خریم سه عدد از آن‌ها در جعبه وجود دارند و یک کاسه نیز برای هر کدام وجود دارد که روی آن‌ها نصب می‌شود. ما از هر نوع کنترل کننده نوری مثل سافت باکس ها که بخواهیم استفاده کنیم باید آن را روی همین مونو لایت ها نصب کنیم.

۳) نور چتری (umbrella light)

یکی از زیباترین نورها را در عکاسی همین نور چتری ایجاد می‌کند. نرمی نوری که این وسیله به ما می‌دهد حتی در سافت باکس‌ ها نیز به چشم نمیخورد. این نور فقط به خاطر انعطاف‌پذیری کمتر در جابجایی و استفاده به عنوان نورهای مکمل و پر کننده (fill light) به عنوان نور اصلی در عکاسی استفاده می‌شود. برای نور اصلی ما می‌توانیم از یک اکتا باکس و یا یک نور چتری استفاده کنیم.

۴) اسنوت (snoot)

یک نور کابردی و بسیار هیجان انگیز. شاید در ابتدا که با اسنوت مواجه می‌شوید برایتان سوال باشد که آخر این چه کاربردی می‌تواند داشته باشد! اما باید گفت اسنوت یکی از بهترین وسیله‌های کنترل کننده نور است. من در عکس‌های تک‌نور سوژه‌های کوچک از اسنوت استفاده می‌کنم و نتیجه کار شگفت انگیز است. اسنوت نور را متمرکز می‌کند و به شما اجازه می‌دهد فقط در همان قسمتی که نیاز دارید بتوانید سوژه را نوردهی کنید. اسنوت یک نور متمرکز، مستقیم و شارپ ایجاد می‌کند که خروجی آن یک عکس بسیار شارپ است. همچنین از اسنوت می‌توانید به عنوان نور پشت سر نیز استفاده کنید. اسنوت‌ها در هر ژانر عکاسی به درد شما خواهند خورد.

۵) رینگ لایت (ring light)

در سال‌های اخیر یکی از پرکاربردترین تجهیزات نورپردازی در بین عکاسان رینگ لایت است. قیمت رینگ لایت ها عموما گران است اما این قیمت هم نتوانسته میزان خرید رینگ لایت را کاهش دهد. این به خاطر نور با کیفیت و قابلیت انعطاف‌پذیری بالای رینگ لایت هاست که به شما اجازه می‌دهند در هر موقعیتی به عکاسی بپردازید. رینگ لایت یک نور حلقه‌ای است که به صورت یکنواخت سوژه را نوردهی می‌کند. قطر رینگ لایت ها بر اساس کاربردی که دارند از عکاسی ماکرو تا پرتره و غیره متفاوت است. رینگ لایت ها در انواع LED و مهتابی وجود هستند که مدل LED آن‌ها بهتر است و قابلیت تنظیم دمای نور را هم دارد. رینگ لایت ها به صورتی تولید می‌شوند که حتی برای گوشی‌های موبایل هم قابل استفاده هستند و یک آینه نیز در جعبه آن ‌ها وجود دارد که برای سلفی گرفتن بسیار کاربردی است. به نظر می‌رسد رینگ لایت ها در حال تبدیل شدن به نوری هستند که صرف نظر از عکاسان حرفه‌ای، عموم مردم نیز از آن‌ها استفاده می‌کنند و این میزان بالای خرید رینگ لایت را در آینده تضمین می‌کند.

۶) بیوتی دیش (beauty dish)

باز هم به عکاسی پرتره و مدلینگ رسیدیم. بیوتی دیش عصای دست عکاسان پرتره و فشن است. یک شکل دهنده نوری بسیار کاربردی.بیوتی دیش از یک کاسه که دور لامپ را گرفته و یک صفحه فلزی که جلوی نور اصلی را سد می‌کند تشکیل می‌شود. کار صفحه فلزی این است که نمی‌گذارد نور بصورت مستقیم به سوژه بتابد و هات اسپات ایجاد کند، در عوض نور را به لبه‌های کاسه بازتاب داده و از آن‌جا به سمت سوژه می‌تاباند. این کار نوری نرم و یکنواخت با سایه‌های لطیف ایجاد می‌کند که برای عکاسی پرتره و مدلینگ بسیار کاربردی است. امروزه دیگر هر عکاس حرفه‌ای  باید یک بیوتی دیش در استودیوی خود داشته باشد.

7) رفلکتور (reflector)

شاید کسی رفلکتور را جزو تجهیزات نورپردازی حساب نکند اما رفلکتور یکی از مفیدترین و در عین حال بی‌ادعاترین وسایلی است که به کمک آن می‌توانیم نوری بسیار با کیفیت و مناسب ایجاد کنیم. رفلکتور نور را از منبع اصلی گرفته و بازتاب می‌دهد. ما می‌توانیم با جابجا کردن رفلکتور نور را روی هر جایی که می‌خواهیم تنظیم کنیم. اما کاربردهای دیگر این وسیله است که آن را به یک ابزار مفید در استودیو و بیرون از استودیو تبدیل می‌کند. از رفلکتور در عکاسی پرتره، مدلینگ و شیشه استفاده زیادی می‌شود. شما می‌توانید از رفلکتور به عنوان جدا کننده و مسدود کننده نور، دیفیوزر و چیزهای دیگر استفاده کنید.

در فضای بیرون از استودیو که ابزار نورپردازی در اختیار ندارید رفلکتور وسیله‌ایست که نور سوژه شما را تامین می‌کند. قیمت رفلکتورها بر خلاف کاربرد گسترده‌ای که در عکاسی دارند بسیار پایین است و باید گفت خرید رفلکتور یکی از اولین کارهایی است که یک علاقمند عکاسی باید انجام دهد. درباره تجهیزات نورپردازی بسیار بیشتر می‌توان سخن گفت چرا که نورپردازی دنیایی است که تمامی ندارد و همیشه می‌توان به تجربه‌های نوری جدید و تجهیزات نورپردازی مدرن‌تر دست پیدا کرد.

۸) پایه نور

یکی از مهم ترین تجهیزات نور پردازی پایه نور می باشد شما برای این که بتوانید جهت نور را در بهترین زاویه تنظیم کنید نیاز دارید که یک پایه نور مناسب داشته باشید یکی از پر طرفدارترین پایه های نور که قیمت مناسبی دارد سه پایه نور ایلکین ilkeen iA-260LS می باشد.

تجهیزات نورپردازی

تجهیزات نورپردازی تاثیر مستقیمی روی عکاسی شما دارد و کیفیت عکس را به میزان زیادی بالا می برد. نورپردازی باعث جلوه‌گر شدن بافت‌ها، ظرافت تارهای عنکبوت، بافت‌های چوب، جزییات صورت و یا درخشندگی یک جواهر می شود. به طورکلی می‌توانیم ادعا کنیم که با تحول صنعت نورپردازی شاهد تحول بزرگی در دنیای عکاسی بوده‌ایم. از نظر تاریخی تحول در نورپردازی با اختراع آتش آغاز شد و از قرن نوزدهم با اختراع لامپ توسط ادیسون به اوج شکوفایی رسید.

تجهیزات نورپردازی شامل؛ فلاش های استودیویی ، فلاش اکسترنال ، ابزار اصلاح رنگ و نور ، کنترل کنندهای نور ، رادیو فلاش ، پایه نور ، نورسنج و فلاشمتر و … می شود که هرکدام در جایگاه خود بسیار کارآمد می باشند. تمامی تجهیزات و لوازم نورپردازی موجود در سایت دیجی همکار دارای کیفیت و قیمت های رقابتی هستند؛ در صورت نیاز همکاران ما، شما را در انتخاب مناسب ترین لوازم نورپردازی راهنمایی خواهند کرد.