مادربرد کامپیوتر
مادربرد Mainboard
مادربرد یا برد اصلی یک برد الکترونیکی بوده که قطعات داخلی کامپیوتر مانند رم کامپیوتر، سی پی یو و کارت گرافیک بر روی آن قرار گرفته و بین آنها ارتباط شکل می گیرد. مین بردها دارای باس، بایوس، چیپست، انواع پورت های ورودی و خروجی و سوکت پردازنده می باشند. به جرات می توان گفت مادربرد یکی از اصلی ترین بخش رایانه محسوب می شود و قطعاتی مثل CPU یا RAM روی آن سوار می شوند. اگر پردازنده مرکزی را به منزله مغز کامپیوتر تصور کنیم، مادربرد قلب تپنده آن خواهد بود.
چطور یک مادربرد کامپیوتر حرفه ای انتخاب کنیم؟
با توجه به نوع پردازنده، می توانید بین مادربرد های مارک اینتل (Intel) و ای ام دی (AMD) یکی را انتخاب کنید. برندهای مختلف این قطعه از جمله مادربرد ایسوس (ASUS)، ام اس آی (MSI)، بایوستار (biostar) یا گیگابایت (GIGABYTE) هر دو نوع مادربرد را به مشتریان خود ارائه می دهند.
حالا باید تعداد و نوع اسلات رم (RAM) را مشخص کنیم. توصیه می شود مادربردی با حداقل چهار اسلات رم تهیه کنید تا در صورت نیاز، بتوانید حافظه کامپیوترتان را افزایش دهید. نکته ی دیگری که باید به آن توجه شود، سازگاری نوع اسلات با نوع رم است، زیرا رم های مختلف تعداد پایه های متفاوتی دارند.
ظهور تکنولوژی DDR، انقلابی شگرف در صنعت کامپیوتر بود و منجر به دو برابر شدن سرعت رم ها شد. تفاوت اساسی ظاهر رم های DDR، در محل شکاف پین هاست. در ابتدا نسل ddr2 و سپس ddr3 به بازار عرضه شد. مادربرد ddr4 جدیدترین نسل فعلی مادربردهاست و به زودی مادربرد ddr5 جای آن را خواهد گرفت.
مهم ترین چیزی که می تواند یک فرد را ترغیب به انتخاب کامپیوتر به جای لپ تاپ کند، قدرت پردازش گرافیکی است، پس حواستان به تعداد اسلات کارت گرافیک مادربرد باشد. تعداد پورت های ساتا و محل قرار گرفتن آن ها نیز مهم است، چون ممکن است کارت گرافیک روی آن ها را بپوشاند. اگر می خواهید مستقیما به وای فای متصل شوید، پس مادربردی با کارت شبکه بی سیم انتخاب کنید.
لیست قیمت مادربرد Mainboard
در سایت دیجیهمکار که آخرین قیمت کالاهای دیجیتال را در اختیار کاربران قرار می دهد، می توانید اطلاعات کافی و دقیقی در مورد انواع مادربرد گیمینگ ایسوس، مین برد گیگابایت، مادربرد ام اس آی و مادربرد بایوستار کسب نمایید.
مادربرد گیمینگ
مادربردهای گیمینگ معمولا قیمت بیشتری نسبت به مادربردهای عادی دارند. چیدمان قطعات و رنگ بندی آن ها در این مادربردها بسیار زیباست؛ البته دلایل دیگری نیز برای این تفاوت قیمت ها وجود دارند. چیزی که در نگاه اول جلب توجه می کند، حرارت گیرهای بزرگی است که برای خنک سازی بیشتر طراحی شده اند. همچنین برای عدم برخورد با کارت گرافیک های بزرگ امروزی، این حرارت گیرها را کوتاه تر می سازند.
اصلی ترین بخش مادربرد گیمینگ، کارت گرافیک آن است؛ به همین علت نصب چندین کارت گرافیک حرفه ای روی این مادربردها امکان پذیر است. فشار وارد شده به این مادربردها معمولا بیش از حد معمول است و همین امر سازندگان را ملزم می کند تا از قطعات باکیفیت تر و بادوام تر استفاده کنند.
خرید اینترنتی مادربرد
جزئیات قطعات کامپیوتری زیاد است و می توان مقاله های زیادی راجع به آن ها نوشت. در اینجا فقط به جنبه های اصلی مادربردها اشاره کردیم و تصمیم گیری در مورد دیگر ویژگی ها را بر عهده خودتان گذاشتیم. مادربردهای گیمینگ برتری های مختلفی دارند، ولی باید ببینید که آیا این ویژگی ها ارزش صرف هزینه دارند یا خیر.