فیلتر



پردازنده کامپیوتر

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448


هیچ محصولی یافت نشد

پردازنده CPU

پردازنده CPU یا پردازنده کامپیوتر ، مهمترین بخش یک کامپیوتر بوده که وظیفه آن پردازش دستورات سخت افزاری و نرم افزاری و اجرای آنها می باشد. CPU ها، که توسط دو کمپانی مطرح جهانی Intel و AMD به بازار عرضه می شوند، با ویژگی های گوناگون و قدرت پردازشی متفاوت تولید می گردند و قابل دسته بندی به CPU کامپیوتر و سی پی یو سرور هستند.

انواع پردازنده CPU

وقتی برای خرید پردازنده کامپیوتر اقدام می‌کنید، باید با انواع مختلف آن‌ها آشنایی داشته باشید. در ادامه توضیح مختصری خواهیم گفت.

پردازنده‌های دسکتاپ

پردازنده‌های دسکتاپ برای کامپیوترهای رو‌میزی طراحی شده‌اند که معمولاً در خانه یا محیط کار از آن‌ها استفاده می‌کنیم. عمده تفاوت این پردازنده‌ها با دیگر نمونه‌ها، مدیریت و تحمل بیشتر در برابر افزایش حرارت است؛ همچنین این پردازنده‌ها برای اورکلاک (افزایش توان پردازنده با دستکاری آن) سازگاری بیشتری دارند.

پردازنده‌های موبایلی

پردازنده‌های موبایلی برای دستگاه‌های قابل‌حمل نظیر لپ‌تاپ و گوشی‌های هوشمند طراحی شده‌اند. در جهت کاهش مصرف انرژی، توان این پردازنده‌ها در مقایسه با نمونه‌های دسکتاپی پایین‌تر است؛ هرچند بسیاری از آن‌‌ها ویژگی‌هایی نظیر نمایشگر بی‌سیم (WiDi) را ارئه می‌کنند که مختص به خودشان است.

پردازنده‌های سرور

پردازنده‌های سرور علاوه‌بر قیمت بالاتر، توان بالاتری دارند و در شرایط حساس نیز عملکرد قابل‌اطمینانی را ارائه می‌کنند. در سیستم‌های دسکتاپ، وقتی پردازنده اصلی خراب شود، کل سیستم به‌کلی غیرقابل استفاده می‌شود؛ اما در سیستم‌های سرور که از این پردازنده‌ها استفاده می‌شود، سخت‌افزاری جایگزین دیگری نیز وجود دارد که در اینگونه مواقع کنترل را بدست می‌گیرند.

مشخصات و ویژگی‌های پردازنده‌ها

پس از آشنایی با انواع مختلف پردازنده‌ها، در قدم بعدی باید با مشخصات و ویژگی‌های پردازنده‌ها آشنا شوید. همه‌ پردازنده‌ها به‌یک‌شکل ساخته نمی‌شوند. پایین‌تر درباره برخی از شاخصه‌های مهمی که برای خرید سی‌پی‌یو باید روی آن‌ها تمرکز کنید، صحبت خواهیم کرد.

هسته‌ها

تا ده‌سال پیش، پردازنده CPU ها اکثراً دارای یک هسته بودند؛ اما امروزه با پردازنده‌های چندهسته‌ای روبرو هستیم که در انجام کارهای چندوظیفگی عملکرد بهتری دارند. اما تعداد هسته‌های بیشتر چه معنایی برایتان خواهند داشت؟

وقتی‌که پردازنده‌ یک هسته داشته باشد، تمام کارها باید توسط همان هسته انجام شود؛ ولی وقتی پردازنده‌ چندهسته‌ای داشته باشید، کارها بین هسته‌های دیگر تقسیم می‌شود؛ از‌این‌رو کارها سریع‌تر انجام می‌شود. در واقع در پردازنده‌های چندهسته‌ای، گویی به‌جای یک پردازنده، چند پردازنده دارید.

حافظه کش (Cache)

حافظه کش عملکردی مشابه رم را دارد. کش حافظه‌ای بسیار سریع با ظرفیتی کوچک است که داده‌های موردنیاز پردازنده‌ را به‌صورت موقتی در خود نگاه می‌دارد تا با سرعت بسیار بالایی در اختیار آن قرار دهد. هرچه مقدار این حافظه بیشتر باشد، مسلماً داده‌های بیشتری می‌توانند در آن قرار گیرند.

سازگاری سوکت‌

برای خرید CPU ، باید توجه ویژه‌ای به سازگاری سوکت داشته باشید؛ زیرا از طریق سوکت، ارتباط بین مادربورد و پردازنده برقرار می‌شود. اگر پیش‌تر مادربورد را تهیه کرده‌اید، سعی کنید پردازنده‌ای را انتخاب کنید که با سوکتِ مادربوردتان سازگاری داشته باشد.

پردازنده گرافیکی مجتمع

بسیاری از پردازنده CPU های امروزی با واحد گرافیکی مجتمع عرضه می‌شوند. اگر پردازنده‌ای چنین واحدی را نداشت، همچنان کامپیوتر می‌تواند از طریق کارت‌های گرافیکی مجزا به پردازش محسابات گرافیکی بپردازد. معمولاً این واحد‌های گرافیکی قدرت چندانی در کارهای پردازشی سنگین ندارند و اگر قصد انجام بازی‌های ویدیویی جدید را داشته باشید، باید به‌سراغ کارت‌های گرافیکی مجزا بروید که عمدتاً قیمت بالایی نیز دارند.