آشنایی با کانکتور BNC و انواع آن

آشنایی با کانکتور BNC و انواع آن

آشنایی با کانکتور BNC و انواع آن

نحوه اتصال کابل کواکسیال به کانکتور BNC یکی از مهمترین نکات نصب یک سیستم مداربسته می باشد که اگر به درستی صورت نگیرد می تواند موجب «اتصال کوتاه، قطعی و تضعیف سیگنال (بعلت بالا رفتن مقاومت اتصال) و قطع و وصل شدن تصویر بر اثر لرزش گردد. در اکثر مواردی که شخص نصاب تمام جزییات نصب را رعایت می کند ولی در آخر با مشکل نویز یا قطعی در تصویر مواجه می شود، مشکل از اتصال BNC است.

بطور کلی هر نوع اتصال در کابل های کواکسیال، منجر به افت سیگنال می شود که بر حسب دسیبل (واحد اندازه گیری شدت جریان) اندازه‌گیری می شود. در واقع عدم دقت در اتصال BNC، افت سیگنال را بصورت تصاعدی بالا می برد. اغلب اتصال کوتاه شدن‌ها به دلیل بلند بودن مغزی کابل است که هنگام جا زدن در داخل کانکتور خمیده شده و منجر به اتصال به بدنه می شود. علاوه بر این استفاده از کابل یا کانکتور غیراستاندارد موجب می شود که مغزی حتی بعد از پرس کردن BNC محکم نشده و باز از آن بیرون بیاید.

کانکتورهای BNC انواع مختلفی دارند. در کانکتورهای پیچی از لحیم برای اتصال مغزی و از یک پیچ برای محکم کردن و اتصال به شیلد استفاده می شود.

کانکتورهای BNC

اتصال نوع لحیمی کمی زمانبر است، به همین دلیل اکثر نصاب ها زحمت لحیم کاری به خود نمیدهند! ولی در صورت اتصال صحیح، تحمل وزن بیشتری را دارد. از آنجا که اتصال لحیمی نیاز به کمی تجربه دارد، همچنین نیازمند هویه است و در خیلی از جاها دسترسی به هویه و برق مقدرو نیست (مثل کار در ارتفاع)، نوع دیگری از BNC ها بنام «پرسی» تولید شدند و به سرعت جای خود را در بازار باز کردند. در این نوع BNC ،مغزی و رینگ از طریق یک آچار مخصوص پرس می شود‌ به همین دلیل سرعت کار افزایش پیدا می کند.

مشکلات انواع نامرغوب کانکتور BNC

افزایش تقاضا و تلاش شبانه روزی! تولیدکنندگان چینی در پایین آوردن قیمت و عرضه BNC های نامرغوب به بازار، باعث بروز مشکلات زیادی در سیستم های مداربسته شد. مشکلاتی از قبیل :

_ شل شدن و جدا شدن کانکتور BNC بر اثر کشش و تکان

_ قفل نشدن کامل مغزی BNC در داخل کانکتور. که منجر به بیرون آمدن یا فرو رفتن بیش از حد مغزی در کانکتور می شود.

بهترین نوع BNC نوع «وی کپ» است. این نوع از BNC با ابزار مخصوص به کابل متصل می شود. اگر به هر دلیلی بخواهید کابل را کوتاه کنید، می توانید اتصال را باز کنید و مجدد استفاده نمایید. این عمل تا ۸۰ بار قابل انجام است. معمولا روی خود کانکتور مشخصاتی چاپ نمی شود و در صورت عدم شناخت علمی یا تجربی، مجبورید به فروشنده اعتماد نمایید! برای کاربردهایی که «لرزش» یک پارامتر مهم است (سیستم‌های پرتابل یا دوربین هایی که بر روی وسایل درحال حرکت نصب شده اند)، به جای کانکتور BNC از کانکتورهای TNC استفاده می شود. کانکتور BNC کاملا شبیه نوع BNC است با این تفاوت که اتصال کانکتور‌ها به «برل» (رابط دو کانکتور) به صورت پیچی می باشد که اتصال محکم‌تری را ایجاد می کند. انواع دیگری از کانکتور BNC وجود دارد که معروف ترین آنها BNC به AV نام دارد که برای اتصال مستقیم به ورودی های ویدئویی کاربرد دارد.



لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید


    جدیدترین ها