منظور از OEM چیست؟ بررسی برندهای OEM موجود در بازار دوربین مداربسته ایران
منظور از OEM چیست؟
OEM چیست؟ OEM یا Original Equipment Manufacture به معنی استفاده از محصول تولیدی یک کمپانی با برند کمپانی دیگر میباشد. ODM یا Original Design Manufacture به معنی استفاده از محصول تولیدی یک کمپانی با طراحی، دیزاین و برند کمپانی دیگر است.
اگر جزو مشتریان خرید و یا شاغلین عرصه دوربین مداربسته و سیستمهای نظارت تصویری باشید، به احتمال فراوان عبارات OEM و ODM به گوشتان خورده است. به جرات میتوان گفت که بیش از 80 درصد برندهای موجود در بازار، OEM هستند و هیچ دخالتی در تولید محصول ندارند! امروز در دوربین دات اینفو با بررسی برندهای OEM بازار ایران در خدمت شما هستیم. در ادامه با ما همراه باشید. این موضوع تنها مربوط به سیستمهای نظارت تصویری نیست و در تمامی صنایع و تولیدات، به چشم میخورد. برخی تولید میکنند و برخی دیگر تولیدات آنها را با برند خود (OEM) و یا برند و دیزاین خود (ODM) بفروش میرسانند.
پیش از این در سیستمهای نظارت تصویری، اغلب شاهد محصولات ODM بودیم و کمپانیها حداقل به لحاظ ظاهری محصولات خود را با طراحی اختصاصی عرضه میکردند اما طی سالیان اخیر اغلب کمپانیها به سمت محصولات OEM متمایل شدهاند و شاهد انبوهی از دوربینها با شکل و ظاهر کاملا یکسان و برندهای مختلف در بازار هستیم. این امر نه تنها باعث سردرگمی کاربران و مشتریان شده بلکه به بدبینی آنها نسبت به برندهای موجود، دامن زده است. دلیل تمایل کمپانیها به OEM هم چیزی نیست جز کاهش هرچه بیشتر هزینهها، قیمت تمام شده پایینتر، سود بیشتر و بستن راههای ارتباط مشتریان با تولیدکنندههای اصلی!
به این ترتیب امکان استعلام قیمت از میان میرود و میتوان سود بیشتری به جیب زد، زیرا تمامی استعلامها به صاحب برند ختم خواهد شد. علاوه بر این میتوان اجناس را بنام کشورهای خاص و با قیمتهای بالا بفروش رساند. البته یکی از عوامل رویآوردن بازار به محصولات OEM, نامهای نامانوس کمپانیهای تولیدکننده است. کافیاست به نام و برند کمپانیهای مطرح تولیدکننده کشور چین توجه کنید:
Cantonk, Longse, KaanSky, Hanbang, GWSecu, LAvision, Eonboom, UniView, Dahua, Sunell, Hikvision و بسیاری دیگر. به استثناء هایکویژن، داهوا، سانل و یونی ویو که از غولهای دوربین مداربسته دنیا هستند، بقیه آنها به گوش کاربر ایرانی غریبه و نامانوس میباشند. اصولا ذائقه مشتریان با نامهای غربی مانوستر است و تولیدات همین کمپانیها با برندهایی مانند:
رستر Raster، مکسرون MAXRON, آلباترون Albatron, ویکو VICO, فیلر Feeler، اسپرادو SPERADO, هنسل HENSEL, کستل Castle, آیتکس ITEX, پرادا PRADA, رتکس RETEX, سیپیپلاس CP PLUS, برایتون BRITON, زدویو Zview و … به سادگی و با قیمت بالاتر فروخته میشوند!
برندهای کاملا ایرانی مانند رستر بنام انگلستان، آیتکس و رتکس بنام کانادا، اسپرادو، هنسل، کستل و پرادا بنام کره، سیپیپلاس بنام آلمان و…، در سایه عدم نظارت لازم و با تبلیغات وسیع و فریبنده، سود هنگفتی از این بازار به جیب زدهاند.
همانگونه که ملاحظه میکنید محصولات رستر، OEM کمپانی داهوا (در دوربین های HDCVI) و تولیدکنندگان دیگر کشور چین مانند KaanSky است. محصولات اسپرادو نیز OEM کاناسکای و محصولات کستل، OEM جیدبلیو و چند کمپانی دیگر چینی میباشد. این موضوع درمورد برندهای مکسرون، ویکو، هنسل، آیتکس، پرادا، زدیکس، رتکس و برندهای مشابه دیگر صدق میکند و کوچکترین تولید یا لایسنسی در کار نیست! در واقع لایسنس انگلستان، کانادا، آلمان و… تنها یک ترفند تبلیغاتی است که هنوز در برخی کشورها از جمله ایران، کاربرد دارد.
CP PLUS که برند ثبت شده در آلمان است، حتی به خود زحمت نداده که محصولاتی با دیزاین و ظاهر به روز و مناسب انتخاب نماید، تاجایی که اغلب دوربینهای این شرکت با ظاهری مشابه دوربینهای ارزان قیمت انتخاب و عرضه شده است.
از نظر ما کوچکترین ایرادی به مقوله برندسازی و واردات محصول بصورت OEM وارد نیست، چهبسا در بسیاری موارد مثمر ثمر و کارآفرین بوده و موجب اشتغال جوانان میگردد، اما ایراد از آنجا شروع میشود که محصول OEM چینی بنام انگلستان، کانادا، آلمان، کره و تایوان عرضه میگردد! البته این موارد لزوما بهمعنی بیکیفیتبودن این محصولات نیست و ممکن است کاربران از خرید آنها راضی باشند. لازم بذکر است که هدف ما آشنا نمودن کاربران نسبت به واقعیت سیستمها، فناوریها و برندهای موجود در بازار است و دیجی همکار کوچکترین قصد و غرضی در جهت تقابل با واردکنندگان و فروشندگان محترم ندارد.
لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید